veikko72vv

Suomi pelastui kommunimi-ikeestä

Nyt kun Suomi on täyttänyt 100 vuotta, niin olisi hyvä keskustella sellaisesta skenaariosta, jossa kommunistit olisivat voittaneet aloittamansa vallankumouksen ja sisällissodan. Suomalaiset kommunistit oliisivat ryhtyneet Leninin kannustamana ja tukemana samanlaiseen raakalaismaiseen tappamiseen kuin mihin Leninin vallankumousporukka syyllistyi Venäjällä.

Valkoisten suorittamat vangitsemiset ja kenttäoikeustuomiot olisivat olleet lastenleikkiä siihen verrattuna mihin kommunismin ihanuudesta hurmioituneet kommunistit olisivat syyllistyneet voittonsa jälkeen Leninin esimerkin mukaan. Kaikki maanomistajat ja valkoisten puolella olleet olisi tapettu. Maaomaisuus ja pankkitalletukset olisi takavarikoitu puolueen määräyksestä. Ihmiset Suomessa eivät olisi olleet yhtään sen viisaampia tai inhimillesimpiä kuin muuallakaan maailmassa, kun poliittinen hullu johtaja käskee aloittamaan teurastuksen omien päämäärien vuoksi.

Suomi olisi myös liitetty Neuvostoliittoon heti vallankumouksen jälkeen. Näistä asioista ei ole keskusteltu sodan jälkeen Neuvostoliiton ja Urho Kekkosen pelossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Kyllä näistä on keskusteltu 100 vuotta. En tiedä mitä itse olet tuossa välissä tehnyt.

Sisällissota ei ollut kommunistien aloite vaan työväenluokan, jotka olivat pääosiltaan demareita nykytermeillä. Heidän tavoitteensa ei ollut Suomen liittyminen Neuvostoliittoon, jota ei käytännössä edes ollut tuolloin, oli vain sisällissota Venäjällä.

Suomen riskit jäädä edelleen osaksi Venäjää olivat kyllä Venäjän hallinnassa eikä Suomen työläisten, joissa toki oli kommunisteja, joille naapurin vallankumous oli esikuva.

Suomen sisällissodan raakuuksia on täysin mautonta liittää Venäjän uhkaan ja kommunismiin. Muutaman viikon rähinän jälkeen tehdyille massateloituksille ei ole mitään puolustusta. Niillä ei Suomen itsenäisyyttä luotu vaan saatiin aikaan vuosisadan kestänyt katkeruus omiin riveihin ja tätä kautta poliitikkoja, jotka veljeilivät Venäjän kanssa maanpetturuuteen asti. Vielä nytkään ei haluta näiden pettureiden nimiä paljastaa. Esimerkkinä Tiitisen lista ja lukuisat dokumentit, jotka edelleen salassapidettäviä.

Eli ei nyt aleta asioita päälleen kääntämään. Historia on siitä hieno kohde tutkia, että se tapahtui niin kuin se tapahtui. Historia ei vaadi tulkintaa. Sille tielle kun lähtee niin mennään satujen puolelle.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

SNTL perustettiin v. 1922. Ei valkoista terroria voi sillä perustella, että bolshevikit myöhemmin tekivät sitä samaa, ikään kuin ihmisiä saisi teloittaa varmuuden vuoksi. Silloinhan Stalinillakin oli oikeus teloituttaa varmuuden vuoksi, koska Saksa uhkasi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ei kai kukaan ole perustellut valkoista terroria SNTL:n harjoittamalla terrorilla. Kyllä se perustelu on löytynyt sitä edeltäneestä punaisesta terrorista ja sisällissodan käynnistämisestä eli siitä, että ne jotka tuulta kylvivät joutuivat myrskyä niittämään. Tosin varsinaiset vastuulliset livistivät Venäjälle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Seuraava "menetetty mahdollisuus" oli vaaran vuodet sodan jälkeen.

Ilta-sanomissa oli tänään mielenkiintoinen artikkeli vuoden 1946 kesäkuun mellakasta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ei SKDL:llä ollut koskaan mitään vallankaappaussuunnitelmia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Vähän vaikeampi sanoa, koska sitä johdettiin myös Moskovasta. Mutta ei SKP yksin olisi pystynyt mitään vallankaappausta tekemään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #8

"Mutta ei SKP yksin olisi pystynyt mitään vallankaappausta tekemään."

Yllä viittaamassani IS:n artikkelissa käsiteltiin 1946 tapahtumista tehtyä väitöskirjaa. Asevelisosialistit Leskinen ja Varjonen pyrittiin syrjäyttämään SDP:n johdosta ja saada sinne vallankumoukselle myönteisiä radikaalisosialisteja tilalle.
Mutta asevelisiipi esti pyrkimykset SAK:n Metalliliiton tuella.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hertta Elina Kuusinen oli SKDL:N kansanedustaja, hän eduskunnanssa kertoi Tsekkosslovakiantien olevan myös Suomen tien.
Hertta Kuusisen ja Yrjö Leinon ollessa valtiovierailulla Neuvostoliitossa, oli vallankaappaus tarkoitus suoritta, mutta Leino antoi suunnitelman tiedoksi ja Parolan panssarit ajettiin Helsinkiin.
Vallankaappauksen epäonnistuttua Hertan rakkaus samui ja aaaaaaayrjöstä tuli avioero.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hertta Elina Kuusinen oli SKDL:N kansanedustaja, hän eduskunnanssa kertoi Tsekkosslovakiantien olevan myös Suomen tien.
Hertta Kuusisen ja Yrjö Leinon ollessa valtiovierailulla Neuvostoliitossa, oli vallankaappaus tarkoitus suoritta, mutta Leino antoi suunnitelman tiedoksi ja Parolan panssarit ajettiin Helsinkiin.
Vallankaappauksen epäonnistuttua Hertan rakkaus samui ja aaaaaaayrjöstä tuli avioero.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Veikko Virkkusen historiatiedoissa on ammottavia aukkoja. Asian voi vielä korjata tutustumalla esim. alla oleviin faktatietoihin.

Suomen työväen vallankumouksesta päätti ja sitä johti Suomen sosialidemokraattinen puolue ja sen valitsema Suomen Kansanvaltuuskunta (Suomen hallitus). Sosialidemokraattinen puolue perusti myös aseellisen Suomen Punaisen Kaartin.

Suomen kommunistinen puolue perustettiin vasta 1918 elokuussa.

Suomen kansanvaltuuskunnan tekemät lakiesitykset, säädökset ja määräykset hyväksyttiin Työväen Pääneuvostossa (Suomen eduskunta). Heti ensimmäiseksi poistettiin oikeustoimista kuolemanrangaistus.

Neljä päivää vallankumouksen (27.1.1918) alkamisen jälkeen (1.2.1918) ja koko helmikuun ajan hyväksyttiin uusia lakeja, säädöksiä, asetuksia ja määräyksiä.

- Laki torppareiden, lampuotien ja mäkitupalaisten julistamisesta maanomistajista riippumattomiksi.
- Laki korvauksen suorittamisesta työntekijöille vallankumousoloista johtuneiden työnseisausten ajalta.
- Laki kunnallisen tuloveron huojennuksesta vuonna 1918.
- Laki kuolemanrangaistuksen poistamisesta.
- Laki naisen oikeudesta päästä valtion ja kunnan virkoihin ja toimeen.
- Suomen Kansanvaltuuskunnan määräys, koskeva suurten tulojen veron maksuunpanoa.
- Laki kirkollisiin tarkoituksiin menevien verojen ja maksujen lakkauttamisesta.
- Asetus Suomen Pankin (kansallistettu) oikeudesta laajentaa liiketoimintaansa.

Lakien hyväksymistä edeltäneessä Suomen Kansanvaltuuskunnan julistuksessa sanotaan: "Suomen porvarien hallitus astui julkeasti taantumuksellisen valtiokaappauksen tielle. Nyt on Suomen työväenluokka vuorostaan käyttävä vallankumouksen oikeuttaan, yhteiskunnallisen edistyksen palvelukseen. Porvarit tahtoivat "lujaa järjestysvaltaa", tahtoivat sitä omien pyyteittensä pönkäksi. Nyt tulkoon tähän maahan luja järjestysvalta, mutta köyhälistön turvaksi, sorrettujen avuksi!"

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Punaiset tekivät sen katasrofaalisen virheen, että lähtivät väkivaltaisen vallankumouksen tielle vieraan vallan tukemana omaa kansaansa vastaan. On ihan turha muuta kuvitella, etteivätkö he voittaessaan olisivät venäläisten kanssa laittaneet sellaisen lahtauksen liikkeelle, missä olisi maamme joutunut hävityksen tielle.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Jotenkin vaikea kuvitella ja prustella että Neuvostoliitto olisi käsitelllyt Suomea erilailla kuin lukuisia muita miehityksensä alle jääneitä maita.

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Ei kai Stalin harjoittanut ISIS'in kaltaista terroriaan Hitlerin vuoksi, vaan pysyäkseen itse vallassa. Stalin ja Hitler olivat pitkään liitossa keskenään. Jos katsotte latvialaisen Eduard Snoren filmin, Soviet Story'n, niin siitä käy ilmi Stalinin ja Hitlerin aatteiden ja yhteistyön samankaltaisuus. Sen filmin voi katsoa netistä, koska YLE ei huolinut tätä dokumenttifilmiä kanavilleen. Molemmat aatteet olivat sosialistisia ja yhtä pahoja.
Kerran virolainen Uno Tõnnus sanoi minulle, että Hitler oli vain Stalinin oppipoika. Virolaiset kyllä tietävät paljon asioita, mitä suomalaiset eivät tiedä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Väkivaltaisen vallankumouksen aloittamisesta päätettiin itse asiassa jo SDP:n ylimääräisessä puoluekokouksessa 24-30. 11. 1917. Tässä puoluekokouksessa, jolle Lenin lähetti kirjallisen tervehdyksensä ja paikalle Suomen kommunisteja tukemaan mm. bolsevikit Josif Stalinin ja Alexandra Kollontain, valittiin puolueen johtoon maltillisten sijaan vallankumoukselliset kommunistit Kuusinen, Manner, Sirola, Wiik ja Valpas.

Vallankumous aloitettiin virallisesti vasta myöhemmin aamuyöllä 27.1. 1918.

Mikäli kommunistien vallankumous olisi onnistunut, Suomen veriuhrin määrää voi vain arvailla kommunistien tuhtessa bolsevikkien mallin mukaisesti maan talonpoikaiskulttuurin viimeiseen mieheen. Varmasti vähintäänkin sadattuhannet olisivat tuolloin menettäneet henkensä kommunistien uhreina.

Toimituksen poiminnat